Stadsmuseum

Stadsmuseum

Stadsmuseum Rhenen is op Cuneradag te bezoeken voor slechts €1 per persoon. Het Museumcafé, de prachtige Trouwzaal en de mooie binnentuin met terras zijn, zoals altijd, gratis te bezoeken. Voor een kopje koffie of thee, met een Cunerakoekje of lekkers van bakkerij Van Woerekom. Overige, gratis te bezoeken activiteiten op Cuneradag in Stadsmuseum Rhenen:

11.00 uur – officiële overhandiging en in bewaring van het hertaalde script ‘Sint Cunera van Rhenen’ door burgemeester Hans van der Pas aan Stadsmuseum Rhenen, gevolgd door de onthulling van een zeer bijzondere Cunerabank, gemaakt door kunstenaar Bertus Haverkort op het Cuneraheuveltje aan de Cuneralaan.

15.15 uur – optreden panfluitensemble Project4. Panfluitdocente Nadja Spooren, aangesloten bij Muziek Collectief Rhenen, laat met haar collega’s Marlies de Roos en Henske Bakker, hun prachtige instrument van een verrassende kant horen. Muzikale lijnen verweven zich in madrigalen van Preston en Morley, gespeeld met de diepe klanten van tenorpanfluiten. Ook laten ze dansen en ballades horen uit Roemenië, waar dit type panfluit haar wortels heeft. Kom luisteren en laat u verrassen door deze ongekende kant van één van de oudste muziekinstrumenten ter wereld! Voorafgaand aan het concert is Nadja Spooren als Rhenense cultuuraanbieder te vinden bij de kraam van Het Muziek Collectief op de markt rond de Cunerakerk. U kunt bij haar terecht voor informatie over de lessen die zij wekelijks geeft op donderdagen in het verenigingsgebouw van Ons Genoegen.