Met de Blauwe Bever naar de Cuneradag

Met de Blauwe Bever naar de Cuneradag

Het safarischip De Blauwe Bever vaart vanaf het Stek in Wageningen over een prachtig stuk van de Rijn richting Rhenen. Onderweg vertelt de gids over de mooie omgeving. De tocht voert onder meer langs De Blauwe Kamer, waar zich sinds de jaren negentig van de vorige eeuw een prachtig natuurgebied heeft ontwikkeld, nadat men daar de rivierdijk heeft doorgestoken. Het schip meert af bij de Rijnkade in het centrum van Rhenen.

Daar worden de passagiers meegenomen door de gids voor een wandeling van ongeveer een uur door het centrum van Rhenen. De excursie voert langs de oude stadsmuur naar het Cuneraheuveltje waar de Cunera-legende wordt verteld. Via een interessante route eindigt de tocht bij de Cunerakerk. Deze prachtige kerk dateert uit de veertiende eeuw.

Rhenen viert zijn jaarlijkse Cuneradag met onder andere een uitgebreide markt, waar veel leuks te beleven is. Na de stadsexcursie kan de deelnemer een half uur op eigen gelegenheid de activiteiten rond Cuneradag bekijken. Om 16:30 uur vertrekt De Blauwe Bever voor de terugtocht naar Wageningen. Inbegrepen: Een stadswandeling onder begeleiding van één van onze gidsen

Voor meer informatie en/of reserveren zie www.deblauwebever.nl