Cuneradag zaterdag 8 juni Stadsmuseum Rhenen Taxatiedag

Cuneradag zaterdag 8 juni Stadsmuseum Rhenen Taxatiedag

Cuneradag zaterdag 8 juni Stadsmuseum Rhenen
Taxatiedag, Mini Cunera-rondleidingen, Poppenkast

Taxatiedag kunst- en historische voorwerpen 
13.00 – 16.00 uur
Heb je een schilderij of prent waar je meer over wil weten? Een voorwerp van zilver, goud of porselein. Of iets antieks? In het Stadsmuseum Rhenen staan drie bekende experts klaar om je er meer over vertellen, en je een idee te geven van de waarde. Organisator is de Stichting Cuneradag.

De taxaties vinden plaats tussen 13.00-16.00 uur in het Museumcafé. Vanaf 12.00 uur kun je je hiervoor aanmelden in de tent buiten, bij Markt no. 20. Daar krijgt je een volgnummer. Je kunt maximaal 3 voorwerpen laten beoordelen. Deelname is kosteloos. De deur bij het bordes op Markt 20 is de ingang en uitgang. Publiek kan meekijken, in kleine groepjes.
Buiten staat een kraam voor consumpties.

Mini Cunera-rondleidingen
11.30, 12.30, 13.30 en 14.30 uur. Duur: 20 minuten
Ken je de legende van de heilige Cunera? Een spannend verhaal over een Engelse prinses die zo’n 1700 jaar geleden per schip op bedevaart ging. Ze werd overvallen door Vandalen. Een Rhenense koning redde haar…

Onze rondleiders vertellen over Cunera, over Rhenen en bedevaarten in de middeleeuwen. Je maakt een kleine en inspirerende tocht door de vaste presentatie van het museum. Max. 10 personen per rondleiding.

Poppenkast door Zideris 
13.00 en 15.00 uur. Duur: 30 minuten.
De ontsnapping van Koko en Brubru is echt iets voor jonge museumbezoekers! Alles draait om een ontsnapte krokodil en een ontsnapte beer. Gelukkig zijn er appeltje, meloentje en banaan, en loopt alles goed af. De voorstelling in de tentoonstellingszaal wordt gespeeld door cliënten van Zideris. Presentator is Thomas Strategier, medewerker Brigid Kemp speelt achter de poppenkast. Max. 20 personen per voorstelling. (tip: volgend jaar speelt Zideris het verhaal van Cunera!)

Museumtickets met Cuneradag-korting
Op Cuneradag krijg je een fikse korting op je museumticket: je betaalt € 3,- (in plaats van € 6,50), of € 1,- (in plaats van € 4,- als je tussen 6 en 17 jaar bent). Museumkaart geldig. Voor de voorstellingen en rondleidingen is een museumticket nodig. Je kunt op 8 juni een kaartje ophalen bij de balie voor de voorstelling of rondleiding van je keuze. Vol = vol.

Het museum is op 8 juni open van 10.00 tot 16.00 uur.

www.stadsmuseumrhenen.nl